Konut Sigortası Yaptırmadan Önce.....
1. Araştırın.
Konut sigortası yaptırmak için değişik firmalardan fiyat alın fakat en ucuzunu tercih etmek her zaman için bu işin size en ucuza malolacağı anlamına gelmez. İçerisinde yeralan teminat tutarlarına mutlaka dikkat edin.
2. Unutmayın! DASK eşyaları teminat altına almaz.
Türkiye deprem kuşağında yeralan bir ülke. Bu yüzden sahip olduğumuz konutu zorunlu deprem sigortası ile de güvence altına almalıyız. Zorunlu Deprem Sigortası DASK Kurumu tarafından yapılan ve deprem olması durumunda belli bir limite kadar zararları tazmin etme hakkı veriyor. Fakat DASK poliçelerinde eşyalara deprem teminatı verilmediğini unutmamak gerekir. Bu yüzden konut poliçesine ihtiyaç var.
3. Evinizi sigortalatın, arsanızı değil.
Eviniz ve içindekiler yangın, hırsızlık, aşırı yağışlar, değişen iklim koşulları, güçlü fırtınalar gibi riskleri taşır, arsanız değil. Konut sigortası alırken arsanızın değerini düşünerek sigorta yaptırmayın. Olası risklere karşı doğru teminatları seçmeye çalışın.
4. Hasarsızlık indirimlerinden faydalanın.
Poliçe süresi içinde herhangi bir hasar talebinde bulunulmamış ise, poliçenizi yenilemeniz durumunda sigorta şirketlerine göre değişen oranlarda hasarsızlık indiriminden faydalanabilirsiniz.
5. Prim borçlarınızı zamanında ödeyin.
Primlerinizi poliçede yazılı tarih ve koşullarda sigorta şirketine zamanında ödemez iseniz, hasar durumunda sigorta şirketiniz hasar tazminatını ödemez ve zor durumda kalabilirsiniz.
6. Unutmayın! Komşularınıza verdiğiniz zarar da sizin sorumluluğunuzda.
"3. şahıs mali mesuliyet" teminatının poliçede olup olmadığına ve limit tutarına dikkat edin. Yangın, su baskını gibi riskler karşısında komşularınıza vereceğiniz zararları da güvence altına alın.
7. Eksik sigorta yaptırmayın!
Bina sigorta bedelini tespit ederken dairenizin brüt m2'sine göre ve ortak alanları dahil ederek hesaplama yapmalısınız.
Eşya sigorta bedelini tespit ederken de evinizde bulunan tüm eşyalarınızı ve değerli eşyalarınızı dahil etmeyi unutmayınız.